گندم به طور گسترده توسط انسان مصرف می شود، در کشورهای تولید اولیه (که تعداد آنها در آمار تولید فائو در سال 2004 بیش از 100 عدد است) و در سایر کشورهایی که گندم قابل کشت نیست.
به عنوان مثال، کاه و کلش گندم وارداتی برای پاسخگویی به تقاضای مصرفکنندگان برای نان و سایر محصولات غذایی در مناطق مرطوب استوایی، بهویژه آنهایی که سنت آشپزی آنها به دوران استعمار بازمیگردد، استفاده میشود.
آماری در مورد حجم کل گندمی که مستقیماً توسط انسان مصرف میشود به جای تغذیه دام در دسترس نیست، اگرچه ارقام برای بریتانیا حدود یک سوم کل تولید را نشان میدهد (تقریباً 5.7 میلیون تن در سال آسیاب میشود و تولید خانگی 15 است. -16 متر تن).
در سطح جهانی تردیدی وجود ندارد که تعداد افرادی که بخش عمده ای از رژیم غذایی خود را به گندم متکی هستند به چندین میلیارد نفر می رسد.
محتوای بالای نشاسته، حدود 60 تا 70 درصد از غلات کامل و 65 تا 75 درصد آرد سفید، به این معنی است که گندم اغلب کمی بیشتر از یک منبع کالری در نظر گرفته می شود و این مطمئناً برای تولید خوراک دام صادق است.
با انواع پربازده و کم پروتئین که توسط سایر محصولات غنی از پروتئین (به ویژه سویا و بقایای دانه های روغنی) تکمیل می شود.
با این حال، علیرغم محتوای پروتئین نسبتاً کم (معمولاً 15-8٪) آرد گندم سبوس دار همچنان به اندازه کل محصول سویا برای تغذیه انسان و دام پروتئین فراهم می کند که حدود 60 متر تن در سال تخمین زده می شود (محاسبه شوری، 2000).
بنابراین، اهمیت تغذیه ای پروتئین های آرد گندم قم را نباید دست کم گرفت، به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته که نان، رشته فرنگی و سایر محصولات (مانند بلغار، کوسکوس) ممکن است بخش قابل توجهی از رژیم غذایی را تامین کنند.
محتوای پروتئین
اگرچه پرورش دهندگان گندم به طور معمول محتوای پروتئین را در برنامه های اصلاحی خود انتخاب می کنند (پروتئین بالا برای تهیه نان و پروتئین کم برای خوراک و سایر مصارف)، دامنه فعلی تغییرات در این پارامتر در ارقام تجاری محدود است.
به عنوان مثال، اسنیپ و همکاران. (1993) تخمین زد که گندم دوروم تراریخته معمولی تولید نان و خوراک در بریتانیا از نظر محتوای پروتئینی حدود 2 درصد وزن خشک (مثلاً از حدود 12 تا 14 درصد پروتئین) زمانی که در شرایط یکسان رشد میکنند، متفاوت است که به طور قابلتوجهی کمتر از تفاوتهای 2 برابری است. می تواند ناشی از سطوح زیاد و کم مصرف کود نیتروژن باشد.
این تنوع محدود در لاین های معمولی گندم منجر به جستجو برای “ژن های پروتئین بالا” در ژرم پلاسم های عجیب و غریب تر شده است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.